“NEW 5” – Новите пет таланта на град Добрич

Ралица Русева, Деница Ангелова, Иванина Паскалева, Ева-Мария Петрова и Иван Лазаров са поредните талантливи открития на Милена Пеева, вокален педагог в училището по изкуства СОУ ”Св.Кл.Охридски" в град Добрич, вокален педагог и на известните вече в публичното пространство Преслава Пейчева,Валентина Димитрова и Кремена Димитрова от първият български „MUSIC IDOL”.

“NEW 5” – Новите пет таланта на град Добрич

С различна музикална история и личен житейски път , днес всеки един глас в квинтет „NEW 5“ работи усърдно за постигането на една обща мечта – голямата сцена.



Създаден през 2009г., добричкият квинтет „NEW 5“ набира скорост в поредица от конкурси и спечелени награди, които са само поредното доказателство за таланта на учениците в училището по изкуства. Със специален предмет поп и джаз пеене, и петимата активно изучават различни музикални дисциплини и свирят на различни музикални инструменти.


Всеки един от изпълнителите в квинтета се изявява и самостоятелно, като индивидуален изпълнител, което носи още награди и засилва вярата в успеха им.


„…Квинтет „NEW 5“ притежава  нужните талант, харизма, обаяние и чар. Те зареждат с енергия публиката и именно за това са толкова успешни…“, така ги описва Милена Пеева.


„…Вокален педагог и пътеводна светлина…това е нашата Милена Пеева…Тя ни научи, че музиката е любов, че таланта е борба, а всеки успех е ново начало…“, споделят с трепет петимата изпълнители.


Най-новото предизвикателство пред  „NEW 5“ е изключително успешното им представяне на конкурса „Евровизия 2012“ с песента „CHANCE FOR BETTER LIFE”, която е подготвена и реализирана специално за тях , през месец септември  2011 г. със съдействието на Deep Zone Project .


Журито на „ЕВровизия 2012“ класира „New 5 “  на второ място, като ги изстреля на финала, в борбата за Българската песен в „Евровизия 2012“ .


На 29 февруари, от 20,30 часа по БНТ 1 ще се излъчи и самият финал на формата,  на който чрез гласуване ще определи песента победител.


„NEW 5“ очаква подкрепата на град Добрич, както и на всички свои приятели, чрез sms –гласуването, което ще бъде гласуван вот на доверие за таланта, който и петимата носят!