Стартира кандидатстването по процедура "За по-добро бъдеще" с подкрепа за новородени

Процедурата за безвъзмездна финансова помощ с бюджет от 254 520 лева цели да осигури пакети с продукти и социална подкрепа за новородени от бедни семейства, приемни семейства и деца в риск

Стартира кандидатстването по процедура "За по-добро бъдеще" с подкрепа за новородени

На 17 октомври 2024 г. стартира процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „За по-добро бъдеще“ в рамките на Програма „Храни и основно материално подпомагане“ 2021-2027 г. Основният бенефициент е Агенцията за социално подпомагане, а всички общини, определени според чл. 10 от Закона за административно-териториално устройство на България, могат да участват като асоциирани партньори. Общият бюджет на инициативата възлиза на 254 520 лева, а крайният срок за подаване на проектни предложения е 17 декември 2024 г. до 17:00 ч.


Инициативата има за цел да осигури материална подкрепа чрез предоставяне на пакети с продукти за новородени от целевите групи, съчетана с допълнителни мерки за подобряване на тяхното благосъстояние и социално включване. Пакетите ще бъдат насочени към новородени от бедни семейства, деца с установен риск от изоставяне, деца, настанени в приемни семейства, и деца на родители, които са жертви на насилие.

Проектните предложения по тази процедура за безвъзмездна финансова помощ трябва да бъдат подадени само по електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България (ИСУН 2020), на адрес: https://eumis2020.government.bg.