Показно занятие за защита при бедствия проведоха в ОУ 'Христо Смирненски', Генерал Тошево

Инициативата е част от програмата за повишаване на безопасността в училища и детски градини в Община Генерал Тошево

Показно занятие за защита при бедствия проведоха в ОУ 'Христо Смирненски', Генерал Тошево

Днес, 18 октомври, в ОУ "Христо Смирненски" в град Генерал Тошево се проведе показно занятие за изпълнение на плана за защита при бедствия в училищата и детските градини. Събитието, което започна в 11:30 часа, разигра сценарий с възникнал пожар в кухненския блок на учебното заведение.


Мероприятието е част от програма, организирана от Регионално управление на образованието - Добрич, Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Генерал Тошево, Гражданска защита - Добрич и Община Генерал Тошево, насочена към подобряване на подготовката за бедствия и аварии в образователните институции. На занятието присъстваха директорите на всички училища и детски градини в общината.

Занятието започна с подаване на сигнал за избухнал пожар, след което учениците незабавно проведоха тренировка по евакуация. След успешното евакуиране на децата, пожарникарите демонстрираха методи за потушаване на пожар с помощта на прахов пожарогасител.

Показното упражнение се отличи с много добра организация и стриктно спазване на всички правила и разпоредби, осигурявайки полезен опит за безопасност на участниците.