Свилен Трифонов се ангажира с решаването на ключови проблеми в Шабла, Каварна, Генерал Тошево и Добрич

Водачът на листата на “Продължаваме Промяната-Демократична България” в област Добрич Свилен Трифонов, заедно с кандидати на формацията от листата, проведе срещи с избиратели в Шабла, Каварна, Генерал Тошево и Добрич

Свилен Трифонов се ангажира с решаването на ключови проблеми в Шабла, Каварна, Генерал Тошево и Добрич

Основен фокус на срещата в Шабла бяха темите, свързани със земеделието и в частност създаването на условия за увеличаване на поливните площи. Трифонов заяви, че „Продължаваме Промяната - Демократична България“ има стратегия за необходимите законодателни промени в тази сфера, както и за начина на взаимодействие с “Напоителни системи” ЕАД. Според него към момента 50% от водата се губи заради остарелите и на места разрушени мелиоративни съоръжения. Той е категоричен, че трябва да бъде приет специален закон, както и да бъдат направени изменения в сега действащите закони, за да може бързо и трайно да бъдат решени проблемите на поливното земеделие. 


На срещата в Шабла бе поставен и въпросът за нуждата от спешни мерки за брегоукрепване. Според кандидата за народен представител голяма част от брега в община Шабла се свлича с много бързи темпове, затова в държавния бюджет за 2025 г. задължително трябва да бъдат осигурени средствата, необходими за стартиране на процедурата по брегоукрепване. 

Основният проблем, дискутиран по време на срещата в Каварна, е свързан с привличането на инвестиции, които да дадат възможност повече млади хора да остават да живеят в града и да получават по-достойни възнаграждения. Трифонов обясни, че на база данните за броя население и съответното ниво на образование, можем да насочим усилията си за привличане на инвеститори, нуждаещи се от работна ръка с преобладаващия в общината профил. Според него трябва да се търси вариант за преработващо предприятие в района, предвид множеството земеделски производители и наличието на постоянна суровина, която би захранвала подобна производствена мощност. 

Един от дългогодишно нерешените проблеми, който притеснява жителите на Генерал Тошево, е състоянието на пътя, свързващ Кардам и Генерал Тошево. По него редовно има километрични опашки и  множество предпоставки за катастрофи, а замърсяването по протежение на пътя е огромно. Трифонов се ангажира активно да работи за отпускане на средства за рехабилитацията на пътя и за трайно решаване на проблема. 

Преди няколко дни е заявеното намерение от страна на БДЖ да бъде спряна железопътната линия Добрич – Кардам. Трифонов заяви, че поема личен ангажимент към жителите на Генерал Тошево да настоява министърът на транспорта да съдейства за отмяна на заявеното намерение за спиране на линията, която за някои жители е единствената възможност за придвижване. 

На срещите в Добрич стана ясно, че хората се вълнуват освен от разрушаващата се пътна инфраструктура, от липсата на инвестиции, от липсата на възможност за намиране на перспективна и доходна работа, също и от това, че държавата вече дълго време няма сигурно и стабилно управление. “Голяма част от хората, с които говорихме, заявиха, че ще ни подкрепят, защото единствено в нашата програма припознават реалистични предложения, както и екип, който е способен да ги изпълни”, каза Свилен Трифонов. 


Свилен Трифонов е юрист с опит в гражданското и търговското право, в  енергетиката, и в управлението на екипи в частния сектор. От скоро е и съдебен медиатор. Има магистърска степен по право, както и по икономика със специалност „Счетоводство и одит в нефинансовите предприятия“. Беше народен представител от „Продължаваме промяната – Демократична България“ в 49-ото Народно събрание. Бе член на парламентарните комисии по земеделие и срещу корупцията. Преди това бе зам.-председател на общинския съвет в Плевен. Семеен, с две деца.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!