Специалисти започнаха прегледи на възрастни хора по проект „Грижа в дома в община Крушари“

От 21-ви октомври започнаха медицински консултации за потребителите на услугата, включващи прегледи от кардиолог и специалист по вътрешни болести

Специалисти започнаха прегледи на възрастни хора по проект „Грижа в дома в община Крушари“

Тридесет и четирима възрастни потребители на социалната услуга „Грижа в дома в община Крушари“ ще получат медицински прегледи от специалисти в рамките на октомври и ноември. От 21-ви октомври започнаха посещенията на лекари, които ще оценяват здравословното състояние на хората, получаващи грижи в дома си по този проект. Ежемесечно, потребителите на услугата получават подкрепа от медицински сестри, които следят за текущото им здраве, консултират близките им и съдействат за връзка с лични лекари и други специалисти.


Консултациите през октомври и ноември ще бъдат осъществени от екип от лекари, включващ кардиолог и специалист по вътрешни болести. По време на посещенията ще се провеждат прегледи, а резултатите ще бъдат вписвани в здравни карти, в които ще се отразява текущото здравословно състояние на потребителите.

Проектът „Грижа в дома в община Крушари“ е финансиран по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021 – 2027 и цели да осигури адекватна здравна грижа и подкрепа на възрастните хора в общината, като подобри качеството им на живот и улесни достъпа им до медицински услуги.

Снимки: Фейсбук