Съдия от Франция е на посещение в Окръжния съд в Добрич

Съдия Аксел Льо Булико от първоинстанционния съд в Лион е на 5-дневно работно посещение в Окръжен съд - Добрич

Съдия от Франция е на посещение в Окръжния съд в Добрич

Съдия Аксел Льо Булико бе посрещната от председателя на съда Галатея Ханджиева и съдия Светослав Тодоров от Търговското отделение, който е домакин на визитата. Магистратите разговаряха за сходствата и различията в съдебните системи на двете държави и организацията на работата в съдилищата.



Аксел Льо Булико е зам.-председател на съда в Лион и преподавател в училище за обучение на магистрати в Париж. Посещението й в България се организира по програмата за специализиран обмен на Европейската мрежа за съдебно обучение.
Работната програма на съдия Льо Булико е съобразена с интересите й в областта на гражданското и търговското право и включва наблюдение на съдебни заседания, запознаване с ежедневната работа на съдиите в Окръжния съд, дискусии с магистрати. Днес тя присъства на заседание по търговско дело и разговаря с докладчика по делото съдия Георги Павлов.
В рамките на престоя си у нас съдия Льо Булико се срещна и с магистрати от Административен съд – Добрич и Окръжен съд Варна. Предстоят посещения в Районен съд – Балчик и Апелативен съд – Варна.