Жители на Опанец протестираха заради липсата на вода: Проблемът продължава вече месец и половина

Жителите настояват за бързи мерки и по-добра информираност за състоянието на водоснабдителната мрежа

Окт 24, 2024 - 10:52
 0
Жители на Опанец протестираха заради липсата на вода: Проблемът продължава вече месец и половина

Жители на село Опанец в община Добрич се събраха пред сградата на ВиК-Добрич, за да изразят недоволството си от продължаващия вече месец и половина недостиг на вода. Подобни проблеми с водоснабдяването са чести в селото.


Местният жител Ярислав Георгиев сподели, че водата е налична само за няколко часа сутрин и след това спира. Въпреки многократните сигнали и уверенията, че причината е в аварии, ситуацията остава нерешена. Това създава сериозни затруднения за всички, включително възрастни, малки деца и хора с увреждания, които са принудени да си набавят вода от близката чешма.

По време на протеста, хората от Опанец бяха приети на среща с началника на ВиК - район Добричка, Янко Димитров. Той обясни, че в момента има две аварии, които засягат водоснабдяването, и увери, че след тяхното отстраняване водата ще бъде възстановена.

Жителите споделиха, че редовно следят информацията за ВиК авариите на уебсайта на дружеството. Те обаче изразиха недоволство, че селото не е било включено в ежедневните списъци с населените места с проблеми, което според тях подценява сериозността на ситуацията.