Над 1000 учители подобряват преподаването си чрез иновативна платформа за анкети

Платформата „Анкети за учене“ предоставя ценна обратна връзка и данни за развитието на учениците

Окт 24, 2024 - 11:00
 0
Над 1000 учители подобряват преподаването си чрез иновативна платформа за анкети

Близо 400 училища и повече от 1000 учители вече използват иновативната платформа „Анкети за учене“, която помага на преподавателите да откриват реалните нужди на своите ученици и да адаптират методите си за по-ефективно обучение.


Платформата предлага 3 анкети:
• Анкета за “7 сили на учителя” - инструмент, чрез който учителите получават анонимна обратна връзка за работата си в класната стая.
• Анкета за саморегулирано учене - инструмент, чрез който учителите разбират повече за уменията на учениците да възприемат и обработват информация. Данните от анкетите позволяват на преподавателите да адаптират методите си.
• Анкета за социално-емоционални умения - кратка анкета, която позволява на учителите да проучат нагласите на учениците към техния час.

Обобщените резултати от анкетата за саморегулирано учене показват, че учениците у нас се справят по-добре със запаметяване на информация, отколкото при работа в сътрудничество с други ученици.

„Анкети за учене“ е безплатна и достъпна за всеки преподавател, който иска да подобри начина, по който се учи в класната стая. Платформата подпомага училищата в изготвянето на стратегии за подобряване на качеството на обучение и училищния живот, като данните се използват за повишаване на ефективността на образователните програми и на преподавателските практики.