Днес, Регионална библиотека „Дора Габе“ бе домакин на инициативата „Мениджър за един ден“

Йоана Димитрова, ученичка от ЕГ „Гео Милев“, пое ролята на мениджър и разгледа дейността на библиотеката отвътре

Окт 24, 2024 - 14:09
 0
Днес, Регионална библиотека „Дора Габе“ бе домакин на инициативата „Мениджър за един ден“

Днес, Регионалната библиотека „Дора Габе“ в Добрич бе домакин на инициативата „Мениджър за един ден“, организирана от JA Bulgaria. В рамките на събитието, директорът на библиотеката посрещна Йоана Димитрова, ученичка от XII б клас на ЕГ „Гео Милев“, и я запозна с основните дейности на културната институция. Тя имаше възможността да разгледа фондохранилищата, да се запознае с дигиталния архив и да научи повече за предстоящите събития, организирани от библиотеката.


Инициативата „Мениджър за един ден“ е най-значимата и мащабна програма за кариерно ориентиране в България. Тя дава възможност на младежи над 16 години да се запознаят с реалната работна среда в различни компании и организации от цялата страна. Целта е да се насърчи ранното кариерно развитие и да се подкрепи желанието на младите хора да натрупат практически опит.

Библиотеката с радост подкрепя инициативата и изразява благодарност за проявеното отношение и интерес към книгите и дейностите на институцията. „Мениджър за един ден“ предоставя ценна възможност за младите хора да придобият реални умения и да се вдъхновят за бъдещата си професионална реализация.