Пазарът в Добрич ще бъде преместен заради ремонт – търговците искат подходяща локация

Наемателите искат новото място да бъде функционално и привлекателно за клиентите, за да не пострадат техните приходи

Окт 24, 2024 - 16:53
 0
Пазарът в Добрич ще бъде преместен заради ремонт – търговците искат подходяща локация

Търговците от централния пазар в Добрич настояват да бъдат включени в процеса по проектиране и определяне на новото временно местоположение на пазара, който предстои да бъде преместен заради планирания ремонт. На среща със заместник-кмета на Добрич Павел Павлов, те изразиха притеснения, че предложената локация на паркинга на автогарата не е подходяща заради риск от наводнения и недостатъчна привлекателност за клиенти.


Търговците изразиха притеснение за липсата на яснота относно преместването на пазара в Добрич. Галин Георгиев, един от наемателите, подчерта, че търговците, като най-засегнатата страна, трябва да бъдат включени в планирането, за да се гарантира, че новото място ще бъде удобно и разпознаваемо за клиентите. „Важно е да имаме място, където клиентите лесно ще ни намерят и продължат да подкрепят нашия бизнес“, коментира той.

Павел Павлов заяви, че строителните дейности са готови да започнат веднага, като се търси най-доброто решение за временното разположение на пазара. Проектът, който ще се финансира от държавния бюджет, предвижда ремонтът да продължи една година.

На предишната сесия на Общинския съвет беше предложено пазарът да бъде разположен на две различни локации, но този вариант беше отхвърлен. Търговците предлагат алтернативна локация – паркинг на новопостроен блок, който не е влязъл в експлоатация, но е в близост и удобен за достъп. За тях е от изключителна важност при преместването на пазара, търговците да са на едно място.

Заместник-кметът покани наемателите на допълнителна среща, за да обсъдят детайлите на проекта и възможните нови локации. Търговците настояват, че тяхното участие е от ключово значение, за да се намери решение, което ще позволи пазарът да остане функционален и конкурентен по време на ремонта.