България се утвърди като предпочитана дестинация за европейските туристи.

София е домакин на 129-ата годишна среща на Европейския комитет на туроператорите

Окт 25, 2024 - 09:33
 0
България се утвърди като предпочитана дестинация за европейските туристи.


Заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева откри международната среща на Европейския комитет на асоциациите на туроператорите и турагентите (ECTAA) в София. В събитието, което ще продължи до 25 октомври, участват представители на 25 национални сдружения от цяла Европа. Георгиева подчерта важността на форума, който се провежда в България за първи път от 16 години и е признание за страната като предпочитана дестинация за европейските туристи.


На срещата се обсъждат важни въпроси, включително мобилността и достъпността на туристическите услуги, управлението на свръхтуризма, измененията в Директивата за пакетни пътувания и управлението на кризите в сектора. Президентът на ECTAA, Франк Оостдам, подчерта значимостта на темите и необходимостта от устойчив туризъм, предвид последните събития на европейската сцена.

Заместник-министър Георгиева добави, че участниците ще имат възможността не само да обсъдят предизвикателствата и възможностите пред туристическата индустрия в Европа, но и да се запознаят с богатото културно наследство на България, което я прави конкурентоспособна и успешна туристическа дестинация.