Цонко Цонев пред БЛИЦ: Безхаберници и злобари искат да оставят Каварна без спорт

Общинският съвет задържа 850 хиляди лева като резерв в бюджета, обжалвам и няма да оставя нещата така, категоричен е шефът на Калиакра.

Цонко Цонев пред БЛИЦ: Безхаберници и злобари искат да оставят Каварна без спорт
Кметът на Каварна и ръководител на Калиакра Цонко Цонев даде интервю за БЛИЦ. Повод да потърсим градоначалника са информациите в последните дни, че елитният тим е пред фалит и няма да поднови участието си в “А” група. Ето какво каза Цонев за агенция БЛИЦ:

-Г-н Цонев, Калиакра ще започне ли участие в “А” група?
-(смее се). Ще видим, до десетина дни ще знам какво ще се случи. Мога да ви кажа, че към момента положението наистина е тежко, но то е такова заради няколко души. Става въпрос за общинските съветници, трима-четирима, които победих на кметските избори и сега си направиха коалиция. Искат да направят мръсно на мен и на Каварна.

-Наистина ли общината е спряла финансирането на клуба?
-Общинският съвет гласува даден бюджет. 850 хиляди лева, които се полагат за спорт, са оставени в резерв. Това е решението им. Аз вече обжалвах пред съда и очаквам решение до седмица или най-много до десетина дни.

-Ако не успеете да спечелите делото, откъде ще намерите пари за издръжката на Калиакра?
-Спокойно, вече три-четири месеца се оправям абсолютно сам. Не съм получил нито един лев субсидия от общината, вече ви казах какво правят тези безхаберници и злобари в общинския съвет. Освен за футбола те спряха парите за абсолютно всякакъв спорт в града – хандбал, лека атлетика, карате, волейбол. Имаме почти двайсетина спортни клуба, стотици деца тренират в тях. Няма да зарежа нещата така, няма да оставя подрастващите в града без спорт. Съветниците орязаха парите освен за спорта и за културата. Всички знаят, че това са двете неща, които изграждат лицето на Каварна.

-Какво е положението на Калиакра в момента, може ли отборът да не продължи в “А” група?
-Говоря с приятели, спонсори, оправяме се някак си. Отборът продължава подготовка и засега горе-долу всичко е наред. На 3 март започват мачовете, до тогава всичко ще бъде ясно. Има процедура, която трябва да изчакаме за финалния резултат.