Семинар по трансграничен проект за туризъм организира община Добрич

Община град Добрич провежда семинар по проект „Повишаване потенциала за развитие чрез организиране на възможностите и подобряване на туристическата инфраструктура в трансграничния регион - POFTIC” по Програмата за Трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007 – 2013 г.
Той се провежда днес и утре.

Семинар по трансграничен проект за туризъм организира община Добрич

В семинара ще вземат участие представители на браншови организации и заинтересовани страни в областта на туризма от Добрич, Балчик, Каварна, Шабла и Констанца. Целта на семинара е да бъдат представени предимствата на регион Добрич – Констанца, най-атрактивните туристически обекти и възможностите за включване на двата зоопарка в общи туристически пакети, заедно с интересни обекти от региона.



Проектът предвижда провеждане на още два семинара – в Констанца и Добрич, като очакваният резултат е изготвяне на Каталог със съвместни туристически продукти и тестване на един от продуктите.

Проект POFTIC стартира през месец април 2011 г. в партньорство с Музеен комплекс за наука и природа град Констанца, ПроЗоо Добрич, Областна администрация Констанца.


Проектът е по Приоритетна ос 3: Икономическо и социално развитие – Икономическо развитие и социално сближаване чрез идентифициране и съвместно повишаване на сравнителните предимства на зоната, Ключ на интервенция 3.1 Подпомагане на трансграничното бизнес-сътрудничество и подобряване имиджа и регионалната идентичност, Индикативна операция - Популяризиране на трансграничните туристически мрежи и разнообразяване на съществуващите трансгранични туристически услуги.