Преглед на печата

Водещите заглавия в централния печат за днес, 24 февруари:

Преглед на печата
в. „ТРУД"
Опрощават 53 000 лв. на мъж на депутатка
Съпругът на Даниела Дариткова от ГЕРБ не плащал наем за чайна. Държавата забрави да си потърси 53 000 лв. от Никола Проданов - съпруг на депутатката от ГЕРБ и зам.-шеф на здравната комисия Даниела Дариткова.
„БСП дава на съд указите на Ангел Марин"
БСП ще пита Конституционния съд (КС) дали е трябвало да има нов президентски указ, който да упълномощи вицепрезидента (2002-2012 г.) Ангел Марин да помилва и да дава българско гражданство по време на втория си мандат.

в. „СТАНДАРТ"
„Бедни министри до изборите"
Борисов вдига заплатите на следващия кабинет
Министрите заслужават по-големи заплати, но ще ги взимат техните наследници в следващия кабинет. Рeшението ще бъде прието на последното заседание на сегашното правителство. Идеята е на премиера Бойко Борисов и е била обсъдена в сряда на "Дондуков" 1.
„Дизелът пада от 1 март"
От 1 март дизелът ще поевтинее. Сегашната рекордна цена 2,70 лв. се дължи на по-скъпото зимно гориво, което да издържа на ниските температури. Неговото производство е по-скъпо, но в края на месеца то се спира. Това ще се отрази на цената, съобщиха от "Лукойл България".

в. „НОВИНАР"
„Фалшиво оборудване е доставяно в АЕЦ „Козлодуй""
Фалшиво руско оборудване е доставяно в АЕЦ „Козлодуй", алармира информационната агенция „Росбалт". Става дума за т.нар. тръбни дъски и дъна за подгреватели с високо налягане на атомната ни централа.
„Скандалът с указите на Марин е нов импийчмънт"
Нападките на премиера могат да прераснат в атака и срещу Плевнелиев. Ново издание на импийчмънт, своеобразнадискредитация, чийто връх. се достигна със създаването на парламентарна комисия за правомощията на президента.

в. „ТЕЛЕГРАФ"
„Лекарствата за рак с 300% скок"
Само за година лекарствата у нас са поскъпнали средно с 25%, като част от медикаментите за раково и други тежкоболни пациенти са скочили с над 300%, съобщи пред TV7 шефът на камарата на дистрибуторите на едро Владимир Найденов.
„Повишиха съдийка следена от любовника си"
Досегашната шефка на районен съд - Хасково, Ми тена Тянкова ще оглави местния окръжен съд. Тя бе избрана на вчерашното заседание на ВСС. Името на Тянкова стана известно преди няколко месеца след като стана ясно, че местният окръжен прокурор Иван Ванчев я подслушвал.

в. „ПОЛИТИКА"
„Махат климатиците от фасадите в София"
Всички климатици ще бъдат свалени от фасадите на столичните сгради. Това съобщи главният архитект на София Петър Диков и предложи да се приеме наредба за подобряване на градската среда.
„Плащаме данъци с електронно ЕГН"
Чиновниците ни пращат SMS, като си свършат работата. Електронна идентификационна карта, или т.нар. електронно ЕГН, ще бъде въведена напролет догодина.

в. „ДУМА"
„Кое какво е"
След дълъг езиков и политически хаос у нас постепенно нещата взеха да се изясняват. Започнаха да получават истинските си имена. Например да уволниш някой, който си е раздавал бонуси за десетки хиляди левове, е популизъм, каза Дянков.
„БСП не подкрепи бизнес плана на „Топлофикация""
Общинските съветници от БСП отказаха да подкрепят бизнес плана на "Топлофикация" - София, за тази година. Те настояха за разговори за бъдещето на дружеството и припомниха, че дългосрочните му задължения са 564 млн. лв., или със 170 млн. лв. повече от вземанията.