За пръв път отбор от български студенти ще участва на международно състезание по хотелиерство в Хола

Отбор от четирима български студенти ще вземе участие в международното състезание European Mise en place cup между Европейските висши училища по мениджмънт в туризма през януари 2011. За пръв път на състезанието провеждано в градовете Амстердам и Апелдоорн бе поканено за участие и българско Висше училище.

За пръв път отбор от български студенти ще участва на международно състезание по хотелиерство в Хола

Отборът на четиримата студенти в специалност Хотелски мениджмънт – Кристина Германова (Варна), Марина Георгиева (Разград), Силвия Колева (Сливен) и Иван Иванов (Пловдив), след поканата отправена към Висше училище Международен колеж се амбицирали да участват веднага след като чули, че са сред избраните. Съревнованието е едно от най-престижните Европейски конкурси в хотелиерската и ресторантьорската индустрия, което дава уникална възможност на най-добрите студенти от цяла Европа, обучаващи се в сферата на хотелиерството и туризма, да премерят сили и успешно представят своята държава.

Тази година борбата за първото място ще се води между отбори на България, Франция, Германия, Португалия, Холандия, Великобритания и Норвегия. За да достигнат до първа награда от 2 000 евро, студентите трябва да се състезават в три кръга, които включват: заснемане на тематичен видео клип, в който младежите от всеки тим трябва да представят себе си, страната си и училището, от което идват, който трябва да бъде изпратен до организаторите още преди заминаването им; разработване на проект на тема „Социалната мрежа, игра или инструмент“, отново свързан с мениджмънта в туризма и трети кръг, в който ще бъде поставена задача, която все още се държи в тайна.

За да замине за Холандия групата български състезатели успя дори да намери и спонсори на участието си, в лицето на хотелите Афродита в к.к. Слънчев Бряг и Висше училище Международен колеж.

В предходни години на състезанието Mise En Place Cup сред победителите са университетите Oxford Brooks University, Великобритания и Stenden University, Холандия – едни от най-добрите университети за подготовка на кадри в туризма в световен мащаб. Състезанието се организира от холандската туристическа организация HotelloTOP.