Антония Първанова критикува ACTA пред Сената и Държавния департамент на САЩ

По време на предстоящите си срещи в американския Сенат, Държавния департамент на САЩ, както и по време на дискусии с представители на Американско-европейския бизнес съвет и Германския фонд Маршал (GMF) евродепутатът Антония Първанова ще разкритикува споразумението за борба с фалшифицирането - ACTA.

Антония Първанова критикува ACTA пред Сената и Държавния департамент на САЩ

Срещите са част от официалната визита на председателството на Групата на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ), в която д-р Първанова участва в качеството си на заместник-председател.


 

Очаква се дискусиите, в които ще участва българският евродепутат, да предизвикат остри полемики срещу ограничаването на правата на потребителите в интернет и човешките права и да поставят началото на преговорите на високо равнище с американската страна по спорния законопроект. Освен темата за ACTA, по време на срещите д-р Първанова ще повдигне и актуални теми, свързани с икономическата и финансова политика, както и с глобалния подход за обмен на личните данни на пътниците (PNR).

В рамките на визитата д-р Първанова ще проведе и дискусия за финансовата стабилност и стабилността на еврозоната по време на среща с Кристин Лагард, изпълнителен директор на Международния валутен фонд. Българският евродепутат ще се срещне и с Корел Белчер - съветник в предизборната кампания през 2012 г. на настоящия президент на САЩ Барак Обама, за да обсъди икономическата политика между Европа и Америка.

Работната визита на председателството на Групата АЛДЕ включва и пресконферинция с медиите, на която ще се обсъждат въпроси, свързани с икономическата стабилност ACTA и личните данни на пътниците. Акредитации са заявили представители на водещи световни медии като The Economicst, International Herald Tribune, Washington Post, New York Post, Le Figaro, Handelsblatt и Europolitics.