Абитуриенти от Добрич организират бал за родителите си

Група ученици от Добрич организира „Бал за родители на абитуриенти". Те искат да направят жест към своите родители и към родителите на своите приятели, абитуриенти тази година. Плакати с изречението „И ние сме дали нещо на света...", подканват родителите да отделят време за специалната бална вечер, която ще бъде на 23 март, петък.

Абитуриенти от Добрич организират бал за родителите си

Програмата, която подготвят учениците ще включва изпълнения на живо на български и чужди хитове от 60-те до 90-те от техни връстници, фолклорна програма и много игри.


 

За родителите, дошли облечени с тоалета от абитуриентския си бал от преди години ще има специална награда, за да докажат, че това е било тяхното бално облекло, по-възрастните ще трябва да покажат снимки от тяхното завършване.

 

„Знаем, че родителите ни отделят много внимание и средства, за организирането на абитуриентските ни балове. Виждаме, че дават всичко от себе си, за да се чувстваме добре на дълго очакваният ден, в който поемаме по нов път и искахме да направим нещо за тях. Ще се постараем да ги върнем към спомените от техните ученически години. В инициативата ни помагат и студенти от Висше училище Международен колеж, които ни напътстват за организацията", споделят учениците от английската гимназия „Райко Цончев" в Добрич.

 

Младежите посочиха, че освен празненство, вечерта на събитието ще бъде отделено време, в което на родителите ще бъде поднесена полезна информация за кариерното ориентиране на техните деца.