Проверяват спазва ли се редът в общежитията на УНСС

Разпоредена е вътрешна проверка, която трябва да установи дали са спазени всички изисквания на Правилника за условията, реда за настаняване, ползване и вътрешния ред в студентските общежития на УНСС. Това заяви ректорът на УНСС проф. Стати Статев във връзка с трагичния инцидент със студент в 23 блок на УНСС в общежитията в "Студентския град".

Проверяват спазва ли се редът в общежитията на УНСС

По думите му според доклада на изпълнителния директор на общежитията от страна на охранителната фирма в блок 23 са предприети необходимите действия.


 

Дежурният охранител е направил забележка на влизащите студенти, участвали в инцидента, че вдигат шум, видимо употребили алкохол, и те без пререкания са тръгнали към стаята си.

 

Малко след това единият от студентите моли охраната да извика „Бърза помощ" и полиция, която пристига веднага, обясни проф. Статев.


От името на академичната общност и лично от свое име поднасям най-искрени съболезнования на родителите, близките, приятелите и колегите на момчето, каза още ректорът на УНСС.

 

В 3,15 часа е получен сигнал в Седмо Районно управление за възникнал инцидент в студентско общежитие на блок 23 на УНСС. 19-годишният Марио Данчев е от Перник. Марио и братът му близнак Мартин живеели в една стая с Илко от Добрич.

 

Близнаците излезли късно вечерта във вторник да обиколят питейните заведения наоколо. Добре почерпени, те се върнали в общежитието и се скарали с неизвестен за сега студент в коридора пред стаята си.

 

Започнали да блъскат вратата, а съквартирантът им Илко станал и им отворил. По неизяснени причини с влизането им настъпило меле между 4-5 души. В масовия бой изведнъж Марио паднал прободен в гърба, най-вероятно с нож.

 

Касае се за прободно-проникваща рана в областта на сърцето.