Баба Марта идва със северняк

През нощта все още на отделни места ще превалява слаб сняг. Ще продължи да духа слаб до умерен северен вятър. Минимални температури между минус 7° и минус 2°, в София около минус 5°.

Баба Марта идва със северняк
Утре над страната ще има променлива облачност, намаляваща в следобедните часове над много райони и до слънчево време. По-значителна ще се задържи облачността над планинските райони, където е възможно да прехвърчи сняг. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Дневните температури слабо ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 3° и 8°, в София около 3°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца – значително ще се повиши.

Над планините ще има променлива, често значителна облачност. На отделни места, главно по северните склонове ще прехвърча сняг. Ще остане ветровито – със силен до бурен вятър от север. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 6°, на 2000 метра – около минус 10°.

Над Черноморието ще има променлива облачност, намаляваща временно до слънчево. Ще продължи да духа до умерен северен вятър. Максимални температури и на въздуха и на морската вода – 3-5°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.