Ученици от 2 добрички училища се включиха в кампанията „Да протегнем на Алекс ръка“

Учениците от СОУ „Св. Климент Охридски“ за пореден път доказаха, че са освен талант имат и големи сърца. „Взехме решение да подкрепим кампанията „Да протегнем на Алекс ръка!“, сподели Жулиета Василева – председател на Ученическия комитет и отговорник на организационната комисия, която през тази година организира тържествата и другите извънкласни дейности в училището.

Ученици от 2 добрички училища се включиха в кампанията „Да протегнем на Алекс ръка“

Тя разказа, че са оповестили сред всички ученици решението да се подкрепи каузата. За целта децата изработили кутии за набиране на средства с надпис „Благотворителна акция“. Учениците са взели и решение парите, събрани от двата благотворителни концерта и кулинарната изложба, посветени на патронния празник на СОУ „Св. Климент Охридски“, да бъдат разделени за „Великолепната шесторка“ и кампанията „Да протегнем на Алекс ръка!“. Ние си закупихме билети за концерта на Румънеца и Енчев, но смятаме, че стойността им е малка и затова подехме и другите благотворителни инициативи, обясни Жулиета Василева.

Учениците от 10-и „а“ клас на СОУ „П. Р. Славейков“ в Добрич с класен ръководител Силвия Стойчева също решиха да подкрепят кампанията „Да протегнем на Алекс ръка!“ и така да помогнат за набирането на средства за лечението на 4-годишното момиченце в Израел. На Хелуин тийнеджърите са събрали 100 лева и са решили да ги дарят за каузата. Учениците са си закупили и талони за концерта на Румънеца и Енчев, който ще е в понеделник. Там славейковци ще предоставят събраните от тях пари.

Банковата сметка на Алекс е:
IBAN сметка: BG29UNCR70001502098286, BIC: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк – клон Добрич.