Времето днес

Над страната днес ще преобладава слънчево време.

Времето днес
По-значителна облачност ще има над Източна България и Горнотракийската низина. По-късно през деня от югозапад ще започне увеличение на облачността и към края на деня на отделни места в страната ще превали слаб дъжд. Вятърът през деня ще бъде слаб, през нощта в Дунавската равнина и по Черноморието ще стане умерен от изток. Максимални температури между 6° и 11°, в София около 8°, съобщава дежурният синоптик на НИМХ при БАН Христо Христов. Атмосферното налягане в сутрешните часове е малко по-високо от средното за март и ще се повишава.

Над планините ще бъде предимно слънчево, но след обяд облачността ще се увеличи и ще започне да превалява сняг. Вятърът по билата ще е умерен от запад. Дневна температура на 1200 м.н.в около -2°, на 2000 м около -6°.

Над Черноморието ще има разкъсана, предимно значителна облачност. Привечер ще има слаби превалявания от дъжд, а през нощта по северното крайбрежие е възможно да са от дъжд и сняг. Дневни температури по крайбрежието около 6°-8°. Вълнението на морето ще е слабо, 2-3 бала, а температурата на водата по крайбрежието е около 2°-3°.