Утре пак ще прехвърча сняг

През нощта ще е значителна облачността над североизточните райони и на отделни места там ще превали сняг.

Утре пак ще прехвърча сняг
Над останалата част от страната в нощните часове ще има разкъсана облачност до ясно. Постепенно вятърът ще се ориентира от североизток и през деня в източните райони ще е до умерен.

Утре облачността ще е разкъсана, в Дунавската равнина предимно значителна, ниска. Само на отделни места ще превали слабо - в южните райони - дъжд, на север и в планините - сняг. Минимални температури - предимно между минус 6 и минус 1°. В София - около минус 3°. Максимални температури - между 3 и 8°. В София - около 4°.

По Черноморието облачността ще е разкъсана, над северната част от крайбрежието предимно значителна и на места там през нощта и преди обяд ще превали сняг. Вятърът и там ще се ориентира от север-североизток и главно по Северното Черноморие ще се усили. Максимални температури - до 3-5 градуса. Температурата на морската вода е 3-4°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще бъде предимно значителна и на отделни места ще превали слаб сняг. В по-ниските части вятърът ще се ориентира от североизток, но ще остане слаб, а по най-високото ще продължи да духа от запад-северозапад, умерен и силен.

Максимална температура на 1200 метра - около минус 3°, на 2000 метра - около минус 9°.
В четвъртък и петък облачността ще е предимно значителна.

В четвъртък на отделни места ще превалява слаб сняг. В петък и събота валежи от дъжд и сняг ще има в Западна България. Минимални температури в по-голямата част от страната между минус 5 и 0, максимални между 5 и 10°.