Кметът на Добрич участва в работен семинар в Германия

Кметът на Община град Добрич Детелина Николова участва днес и утре в работен семинар в град Улм, Германия, по проблемите на Дунавския регион. Поканата е отправена от Дунавския офис в германския град.

Кметът на Добрич участва в работен семинар в Германия
Семинарът е свързан със стратегията на ЕС за развитие на Дунавския регион, чиято основа цел е защита на околната среда в района на река Дунав. От особено значение е създаването на мрежа от технологии за опазване на околната среда. Тази мрежа ще даде възможност да се достигне високо ниво на екологична защита в средносрочен план и за устойчиво подобряване на условията в околната среда на Дунавския регион.
 
Основната тема на семинара ще бъде управлението на отпадъчните води и снабдяването с питейна вода. Ще бъдат представени успешни проекти в областта на управление на водите. Целта е да се разработят ефективни препоръки за управлението на водни проекти, по време на изграждането и след изграждането на водопроводните и канализационни мрежи.
 
Предвидени са също срещи с бизнес представители на региона Баден-Вюртенберг, в който се намира град Улм. В българската делегация са включени и други кметове на български общини, които изпълняват водни проекти.