Френско аташе по правата на децата идва в Добрич

Утре от 15.30 часа кметът Детелина Николова ще приеме в кабинета си Мариама Диало, аташе на Външно министерство на Република Франция по правата на децата за България, Румъния и Молдова.

Френско аташе по правата на децата идва в Добрич

В срещата ще вземе участие и изпълнителният директор на Националната мрежа за децата Георги Богданов. Визитата е организирана по инициативата на мрежата в общини, в които те работят.


 

Националната мрежа за децата (НМД) е неправителствена организация – мрежа на водещи НПО, работещи в сферата на децата и семействата. Тя е създадена през 2003 като свободен алианс от неправителствени организации. През 2006 г. придобива статута на неправителствена организация в обществена полза.

 

От 2007 г. организацията отговаря за реализирането в България на международната програма PROCOPIL за борба с малтретирането на деца, съфинансирана от Министерството на външните работи на Франция. От лятото на 2009 г. НМД работи и по проект „Имам право” за по-добра закрила на детските права в България, финансиран от международната благотворителна фондация OAK и Уницеф.