По-топло ще е времето днес

Днес над страната времето ще бъде предимно слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има в следобедните часове над Източна България и планинските райони и през нощта срещу четвъртък на отделни места там ще превали дъжд.

По-топло ще е времето днес

Ще се усили вятърът от запад-северозапад - в Дунавската равнина ще бъде умерен. В сравнение с вчера дневните температури ще се повишат с още 2-3 градуса и максималните ще бъдат между 9 и 14°, съобщават от НИМХ.


 

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца - слабо ще се понижи. Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд облачността ще се увеличи и през нощта срещу четвъртък ще превали - над 1200-1300 метра - сняг.

 

Вятърът ще бъде умерен и силен, предимно от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 1°, на 2000 метра - около минус 3°.

 

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. В следобедните часове облачността ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максимални температури 11-13°. Температурата на морската вода е 4-5°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.