И Добрич на протест срещу системата

Нашият град ще се включи в организирания през последните седмици във Фейсбук голям национален протест срещу безобразията в България.

И Добрич на протест срещу системата

Протестът ще се проведе в събота, 17 март, от 11 часа. Сборният пункт в Добрич е до църквата "Св. Георги". От там ще тръгне шествие по пешеходната зона, до площад Свобода.

 

Протестиращите ще настояват за адекватна образователна система; демокрация с граждански контрол върху съдебната, изпълнителната и законодателната власт; незабавно прекратяване на концесиите, чрез които се ограбват природните ресурси на България; спиране въвличането на България във военни действия срещу Сирия и Иран; премахване на монополите в икономиката и създаване на малък и среден бизнес; персонална отговорност за сключени неизгодни сделки за България, както и за  лъжа и заблуда на обществото от страна на висши държавни служители; забрана със Закон на проучванията за шистов газ и окончателно отхвърляне на АКТА; ниски банкови лихви; ниски цени на горивата; стратегия за развитие на националните приоритети като духовност, история, образование в духа на човешките добродетели, раждаемост, земеделие, туризъм, икономика; възстановяване на знанието за истинската ни история; нормална работеща здравна система.

 

Очаква се в над 10 града на страна в събота да застанат зад искането за една по-различна България.