Нов триумф за школата на Добруджа

Юношите на Хандбален Клуб Добруджа до 17 години спечелиха Купата на България. Финалният турнир се проведе в зала "Русалка" в Добрич.

Нов триумф за школата на Добруджа

Възпитаниците на Светослав Божков вчера взеха по безапелационен начин три победи в предварителната група, както Добрич Онлайн вече ви информира.


 

Днес на 1/2-финал Добруджа победи Левски (град Левски) с 21:14.

 

В спора за трофея по традиция добричлии срещнаха варненския Черно море. В оспораван двубой хандбалистите на Добруджа до 17 години се наложиха на финала с 19:18.

 

Джошкун Якубов от Добруджа бе избран за най-добър състезател на турнира. Той влезе в идеалния отбор, на поста разпределител. Йордан Захариев бе определен за най-добро ляво крило, а Свилен Христов за най-добро дясно крило.

 

Успехът затвърди школата на Добруджа като водеща в българския хандбал. Припомняме, че купата преди седмица спечелиха и юношите до 15 години, а старшата възраст зае трето място в турнира. Тези три гарнитури на Добруджа са водени от младия треньор Светослав Божков. Неговата работа, както и тази на колегата му Христо Йорданов, предващават много нови успехи в хандбала за клуба от Добрич, както на ниво юноши, така и при мъжете, където Георги Андреев вече усилено налага млади местни таланти.