Пролетна изложба – дигитална живопис

Пролетна изложба по повод настъпването на новия сезон представя в Окръжен съд –Добрич, Школа „Компютър арт” при Младежки център „Захари Стоянов” – Добрич.

Пролетна изложба – дигитална живопис

Изложени са 11 творби, създадени чрез набора от инструменти за рисуване със свободна ръка на програмата Corel Painter Classic. Картините изобразяват пролетни пейзажи, натюрморт и фигурални композиции. Една от компютърните графики е на ръководителя на школата – художничката Светла Симеонова. Нейната творба е обявена за продажба с благотворителна цел за лечението на  актьора Николай Генов – ръководител на Детско-юношеската и Младежката театрални студии при Младежки център.


 

Школа „Компютър арт” е създадена през 2003 г. В нея се обучават деца и младежи на възраст от 7 до 20 годишна възраст. Малките художници са носители на много награди от национални и международни конкурси за дигитална живопис и графика, сред които V място в Япония, ІІ и ІІІ място в Женева – Швейцария. Предстои участие на възпитаниците на школата в Седмия национален конкурс за дигитална живопис и графика „Моята България”– Добрич’2012, в който винаги се представят на много високо ниво и заемат челни места.