Кой ще играе на Суперфинал ще определи мачът в Добрич

Съботният мач между Добруджа и Спартак (Варна) ще покаже кой ще бъде съперникът на Шумен на финала.

Кой ще играе на Суперфинал ще определи мачът в Добрич

В събота, 24 март, от 17.00 часа ХК Добруджа приема в зала "Русалка" в Добрич варненския Спартак.


 

Ситуацията в мъжката Национална хандбална лига е такава, че победителят от срещата ще завърши на второ място, а загубилият ще остане трети.

 

През тези сезон регламентът за провеждане на първенството е променен и няма да се играят 1/2-финални плейофи, както бе практиката през последните години. Титлата ще си оспорват на т.нар. Суперфинал първият и вторият през редовния сезон, в серия до 3 победи от 5 мача.

 

Именно затова съботният мач в Добрич е толкова важен, тъй като загубилият ще трябва да се задоволи само с бронзовите медали.

 

Амбицирани сме да играем поне на финал, а това минава през задължителен успех над Спартак, мачът е решаващ и излизаме за победа, заяви старши треньорът на ХК Добруджа Георги Андреев.

 

Добрата новина е, че в отбора от Добрич няма контузени или наказани хандбалисти.

 

Преди мача на мъжете, по-рано същия ден ще играят и 15-годишните юноши, водени от треньора Светослав Божков. На младите ханбдалисти от Добрич предстоят мачове от зоналната група, в която те са лидери и почти сигурни участници на републиканските финали. Тази формация на Добруджа вече взе един трофей през сезона - Купата на България.