Пролетен концерт в Двореца

Снощи, в Каменната зала в Двореца в Балчик, се състоя пролетен концерт на музикалните дарования на Белия град

Пролетен концерт в Двореца

Гости, приятели и почитатели на музикално-сценичното изкуство се насладиха на музикалната вечер, която преминя под надслов “ Пролетни цветя”. “ Няма по-подходящо място за пролетния концерт от градините и цветните алеи на Двореца” - сподели диригента на хор “ Черноморски звуци” Валентина Георгиева. 


 

Парка и градините са естествен декор за звънливите гласове на хористи и певци от Народно читалище “ Паисий Хилендарски” в Балчик. В празничния концерт взеха участие още смесен хор” Черноморски звуци”и музикални формации. Изпълнени бяха известни класически творби от български и чужди композитори, както и песни с по-съвременно звучене.

 

img_3419_600

 

За първи път в програмата тази година бяха представени пианистите от класа на Марияна Тихолова, в чиято програма прозвучаха известни и позабравени пиеси от автори от различни поколения. Малките таланти внесоха пролетно настроение и колоритна хармония за почитателите на музиката.

 

По традиция, на цветните празници хористите поздравяват свои близки, приятели и познати с настъпването на пролетта, чрез универсалния език на музиката.

 

img_3395_600