18 фирми от областта учредиха регионален клон на КРИБ

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България има 97 регионални представителства. В нея членуват над 800 000 души от 12 000 фирми в страната.

18 фирми от областта учредиха регионален клон на КРИБ

Учредителите на добричкия клон на конфедерацията са 18 юридически лица от областния град, Балчик и Генерал Тошево. Днес те избраха ръководни органи. Председател на местната структура е Мария Кирилова. На следващо заседание на управителния съвет, веднага след съдебната регистрация, членовете ще предложат конкретни мерки на националното ръководство на КРИБ за подобряване на бизнес средата у нас.

 

22.03.12_065_600


Фирмите, които членуват в КРИБ произвеждат три четвърти от брутния вътрешен продукт на страната, съобщи при откриването на срещата  Даниела Петкова –член на Управителния съвет на конфедерацията, която е родом от Добрич. Организацията е гласът на българския бизнес, в който се вслушва и държавната власт.

 

Една от основните й цели е преодоляването на последиците от световната финансова и икономическа криза.
Членовете й са посветили работата си през 2012 г. на пенсионната, здравната и образователната системи и държавната администрация. КРИБ се издържа само от членски внос и е финансово независима, каза Петкова.

22.03.12_061_600