Макларън доминира в квалификацията и в Малайзия

Люис Хамилтън и Дженсън Бътън стартират от първите две места.

Макларън доминира в квалификацията и в Малайзия
Люис Хамилтън и Дженсън Бътън затвърдиха превъзходството на Макларън през 2012 г. в квалификациите за място във Формула 1, след като в Малайзия повториха подреждането си на първия ред от стартовата решетка в Австралия.
 
Михаел Шумахер направи най-доброто си представяне в квалификация след завръщането си във Формула 1 и зае трето място.
 
Световният шампион Себастиан Фетел предпочете да кара с гуми с по-твърдите смеси и утре ще стартира едва от осма позиция.
 
Точно както и в Австралия, Хамилтън направи най-бързата си обиколка още в началото на третата част от квалификационната сесия и времето 1:36,219 минути се оказа непосилно за конкурентите му. Бътън се оказа с 0,149 секунди по-бавен.
 
Марк Уебър с Ред Бул даде четвърто време, а Кими Райконен от Лотус се нареди пети. Финландецът обаче утре ще стартира от десето място, тъй като има наказание от пет места заради смяна на скоростна кутия.
 
Двата болида на HRT отново не покриха границата от 107% от най-бързото време в първата част на сесията и също както в Мелбърн няма да застанат на стартовата решетка. Хейки Ковалайнен от Кетърам даде 19-о време, но ще стартира последен заради наказание от миналата седмица, когато направи изпреварване при кола за сигурност на пистата.