Нека изгасим осветлението за час на 31-ви март

В знак на съпричастност към идеята на „Часът на Земята” на международната природозащитна организация „Световен фонд за дивата природа” в Добрич на 31 март от 20.30 до 21.30 часа ще бъде изключено фасадното осветление на Дом–паметник „Йордан Йовков”, на храмовете „Света Троица”, „Свети Георги” и част от парковото осветление в тези райони.

Нека изгасим осветлението за час на 31-ви март

Добрич се присъединява за четвърти пореден път към международната инициатива „Часът на Земята”, в която традиционно заявяват своята подкрепа редица институции като МОСВ, МИЕТ, посолства, международни и национални бизнес и медийни партньори.  

 

Инициативата започва през 2007 г. в Сидни, Австралия, където 2,2 милиона домакинства и фирми са угасили осветлението си за един час, за да покажат, че е време да се предприемат реални стъпки срещу промените в климата. През 2011 г. «Часът на Земята» подобрява рекорда си, като в инициативата се включват вече 135 държави и територии. Участват повече от 5200 града и над 1,8 милиарда души по цял свят.

 

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун в свое обръщение заявява: „Посланието на „Часът на Земята“ е просто. Като изключат ненужното осветление за един час, хората ще направят символичен жест, който може да вдъхнови промяната, от която толкова се нуждаем. Докато гледаме как светлините угасват от континент на континент, нека помислим колко крехко и важно е природното наследство и да си обещаем, че ще го опазим в името на устойчивото бъдеще за всички нас“. 


Община Добрич призовава гражданите: Нека на 31 март изгасим осветлението си за 1 час точно в 20. 30 часа и по този начин да дадем своя принос в борбата с климатичните промени. Уверени сме, че с този акт на ангажираност към промените в климата заедно ще превърнем „Часът на Земята 2012” в мащабно национално събитие!