Мачовете от Каменица ФЕНкупа в Добрич в края на май

С официална церемония днес в София бе даден стартът на десетото юбилейно издание на Каменица ФЕНкупа – най-големият турнир по футбол за аматьори в България.

Мачовете от Каменица ФЕНкупа в Добрич в края на май

fancup2012_5Патрон на надпреварата е легендата на родния футбол Христо Стоичков.


 

Каменица ФЕНкупа получи признание и от световно ниво. В специално видео обръщение легендарният Франц Бекенбауер пожела успех на всички участници. Той предизвика новия патрон на Каменица ФЕНкупа 2012 с думите „Здрасти, Христо, все още ли те бива?”, произнесени на български език.

 

Своеобразен отговор на този въпрос Христо Стоичков ще  даде през септември. Тогава ще се състои една от най-зрелищните изненади в програмата на юбилейната Каменица ФЕНкупа - един уникален мач, в който специално избрани участници в турнира ще имат шанса да играят рамо до рамо с Христо Стоичков, срещу една легендарна футболна звезда. Участниците в Каменица ФЕНкупа ще бъдат избрани по време на полуфиналите. Чрез гласуване феновете на стадиона ще избират двата отбора с най-много почитатели. Избраните отбори ще излъчат по един свой представител и така след края на полуфиналите ще са ясни 24-мата аматьори, половината от които ще играят заедно с Христо Стоичков срещу съотборниците си и световна футболна звезда.   Селекционираните играчи ще се подготвят за звездния двубой с помощта на ненадминатия стратег и дългогодишен приятел на Каменица ФЕНкупа Димитър Пенев.

 

Схемата на турнира остава непроменена. Квалификациите ще се проведат във всички 27 областни града на страната. Непроменена остава и Голямата награда за Шампионите. Наред с грандиозната юбилейна купа, най-добрият отбор ще има шанса да избере и гледа на живо някое от най-големите европейски футболни дербита.

 

Записването на отборите за турнира в Добрич започва на 30 април и ще продължи до 18 май. На 21 май (понеделник) ще се проведе техническата конференция. Мачовете в Добрич ще се играят на 26 и 27 май, събота и неделя.

 

fancup_2012_4_600_01