Развалят концесията за „При кмета”

Съветниците на Добрич днес приеха да бъде прекратен концесионният договор с „Плавениди” ЕООД, което дължи около 80 хил.лв. на общината

Развалят концесията за „При кмета”

Договорът е сключен през януари 2006 г. за отдаване на концесия на бившата столова в сградата на община Добрич. Към 12 март т.г. дружеството, представлявано от Димитричка Петкова има задължения от 74 351 лв. за концесионни плащания и неустойки през последните три години, плюс 5 110 лв. ДДС.



Освен това, концесионерът не си е плащал данък „недвижими имоти” и такса „битови отпадъци” от 2009 г. Не е подал и декларация за промяна в начина на облагане с изменението на Закона за местните данъци и такси, с което за м.г. са му начислени по-ниски налози.


Общинска администрация е сезирала Районен съд през април м.г. и в началото на юни магистратите са издали изпълнителен лист. През август и октомври са постъпили 1 114 лв. по сметка на частен съдебен изпълнител, които ще бъдат приспаднати от общото задължение на концесионера, когато постъпят в общината.


Съгласно договора, общината ще задържи гаранцията от 8 000 лева, платена на две части в края на 2005 г. и при подписването на споразумението. ОбС Добрич упълномощи кмета да прекрати концесията и да събере задълженията на концесионера.