В Стожер готови на гражданско неподчинение

Ако камионите с боклук минават през селото ще преминем към гражданско неподчинение и затваряне на пътища, заяви за Добрич Онлайн Димитър Платиканов - председател на инициативния комитет срещу изграждането на депото край Стожер.

В Стожер готови на гражданско неподчинение

Решение за бъдещите действия ще бъде взето на общоселско събрание. То ще се проведе утре (сряда) от 15 часа пред читалището в Стожер.

 

Не сме съгласни стотици камиони с отпадъците на 9 общини ежедневно да минават през центъра на село, по пътя Добрич - Варна, заяви Платиканов.

 

Жителите на Стожер събраха подписка с искане за околовръстен път до депото, което ще обслужва всички 8 общини в област Добрич и шуменската Никола Козлево.

 

За Добрич Онлайн кметът на Добрич Детелина Николова - председател на сдружение "Управление на отпадъците - регион Добрич", обясни, че за изграждането на обходен път са необходими около 8 милиона лева, които са непризнати разходи по проекта. Общините сами трябва да финансират тази дейност. Затова сдружението предлага на Община Добричка да потърси друг вариант за път до депото.

 

Припомняме, че Община Добричка реши да предостави терена срещу възмездно право на строеж, като разходите ще бъдат поети пропорционално от всички 9 общини.