Облачна сряда ни очаква

През нощта ще се заоблачи над цялата страна. В много райони ще превали дъжд.

Облачна сряда ни очаква

Към сутринта на отделни места в Лудогорието за кратко е възможно да превали мокър сняг. Вятърът от запад постепенно ще отслабне и към сутринта в източните райони ще е вече от север. Минимални температури - между 2 и 7°. В София - около 2°. Утре над по-голямата част от страната денят ще започне със значителна облачност, която от северозапад постепенно ще се разкъсва и намалява.


 

Слаби превалявания от дъжд ще има на отделни места в източните и планинските райони, където и облачността ще остане предимно значителна. Северният вятър в източната половина от страната ще се усили, а в западните отново ще бъде от северозапад. Максимални температури - между 13 и 18°. В София - около 14°.


След краткотрайно повишение, атмосферното налягане отново слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за март.


Над планините ще има значителна облачност, по билата - с мъгла. На места ще превали слаб сняг. Вятърът ще е предимно от север, силен, по откритите части и бурен; по-късно през деня ще започне да се ориентира от северозапад. Максимална температура на 1200 метра - около 4°, на 2000 метра - около минус 3°.


По Черноморието облачността ще бъде предимно значителна. Ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен северен вятър. Максимални температури - до 10-12°. Температурата на морската вода е 7-9°. Вълнението на морето ще бъде до 2-3 бала.