Преглед на печата

Румъния съди България в Хага.Външният министър Николай Младенов иска да си мълчим.Турските плодове и зеленчуци са вредни

Преглед на печата
В. „ТРУД"
Узаконяват GSM антените
Узаконяването на базовите станции на GSM операторите в София ще стане чрез „леко" заобикаляне на Закона за устройство на територията, стана ясно вчера.
Ректори въртят 44 кръчми
Столичният Студентски град е на път да задмине Лае Вегас. В академичното градче се ширят цели 191 заведения, а общежитията са 51.

В. "КЛАСА"
ВВМУ "Никола Вапцаров" - на първо място сред "кръшкачите" в морската квалификация
Ръководството на училището заблуждава с години морската администрация за годността на тренажорите си
Редица нарушения, граничещи с измама, на изискванията за провеждане на квалификационната морска дейност през последните няколко години изскочиха наяве след проверка на "Класа". Разследването на вестника бе на базата на получени по ЗДОИ протоколи за проверка на учебните центрове.
"Булгаргаз" иска да сондира за синьо гориво

В. "РЕПУБЛИКА"
Румъния съди България в Хага
Външният министър Николай Младенов иска да си мълчим
В Международния съд в Хага може да бъде пренесен казусът със спорната територия от 17 кв. км в Черно море, за която Румъния предяви претенции към България, съобщиха дипломатически източници от Букурещ.
Война на вратата
Ударната група на военноморските сили на САЩ, начело с атомния самолетоносач „Ентърпрайз", която се насочва към Иран, навлезе в Средиземно море. В същото време десетки хиляди военнослужещи от НАТО и много кораби вече са в района на Персийския залив. Техеран също се готви за военни действия.

В. "ТЕЛЕГРАФ"
Ашраф взе 1 млн. евро за мъченията
Един милион евро компенсации за това, че е лежал невинен в затвора, и за това, че е бил измъчван, ще получи палестинецът Ашраф Хаджудж.
Парите са обезщетение за него - постанови холандски съд. Милионът ще покрие спомените за мъченията, на които той е бил подложен по време на престоя си в либийски затвор", заяви адвокатката на лекаря.
БОРКОР подхваща обществените поръчки

В. "ЗЕМЯ"
Турските плодове и зеленчуци са вредни
50 на сто от изнасяните от Турция плодове и зеленчуци съдържат пестициди, установи природозащитната организация „Грийнпийс". Чушки, круши и грозде, произведени в Турция, са поставени на първите 3 места в списъка на най-опасните продукти в Европа.
„Aл Кайда" готви атентати на Олимпиадата в Лондон
Терористични атентати с цианид заплашват Олимпийските игри в Лондон (27 юли - 12 август), съобщи Саймън Хюс, разследващ журналист от вестник „Сън", който се внедрил под чужда самоличност в арабски уебсайт. За портала има сериозни подозрения, че е свързан с шестима екстремисти на „Ал Каида".В. "СТАНДАРТ"
Ашраф милионер

В. "МОНИТОР"
Искаме три деца, раждаме по 1,5
Заради кризата и ниските заплати
Първи сме в Европа по брой на старите моми и ергени
Българските двойки имат желание да имат по 2-3 деца. Това съобщи Антоанета Христова от Института за изследване на населението и човека. Въпреки това обаче младите хора у нас масово избирали да имат само едно дете.
Българинът готов да работи до 70 години

В. „ДУМА"
Зарзаватът от Турция сред най-опасните в Европа
50% от всички изследвани продукти съдържат пестициди, а чушки, круши и грозде са на първите три места по вредност Предупреждение срещу консумацията на някои зеленчуци и плодове, отглеждани в Турция
Шефът на БОРКОР сравни звеното с метро
За една година дейността на институцията

В. „КАПИТАЛ DAILY"
Руско лято
След успешната 2011 г. туристическият сектор се готви за малко по-слаб сезон
Диригент на здравните вноски
Постът на директора на здравната каса не е толкова горещ, колкото отговорен. Аз виждам ролята на шефа на касата като диригент, който трябва да дирижира един оркестър.
 
В. „24 ЧАСА"
Цецка Цачева с по-голяма заплата от президента
Симеон Дянков в магистрално интервю за „24 часа" предлага:
Ако продадем дял от БЕХ, пенсиите може да скочат с повече от 4%
Продават тръбите за напояване на скрап
Заради масови кражби и изтекъл срок за експлоатация
Вече има сделки на зелено на борсата за 4,5 млн. лв.