Край на Белене, петролът става златен

Това са опорните теми, по които вестниците пишат днес

Край на Белене, петролът става златен
„Капитал, Daily"
„Белене, не, не, не, не"
След двегодишни колебания правителството на Бойко Борисов сложи край на проекта „АЕЦ „Белене". Кабинетът реши на последното си заседание да спре изграждането на АЕЦ „Белене", след като Русия втвърди тона си за протакането по проекта.
„По-евтини яйца за Великден срещу no-голяма субсидия"
Птицевъдите обещаха цените да паднат с около 20%, а Найденов - 7 млн. лв. повече от бюджета. Производителите на яйца вече понижават цените им с около 20%, за да могат българските потребители да купуват за Великден най-евтините в Европейския съюз.

„24 ЧАСА"
„Край на АЕЦ "Белене""
Край на АЕЦ „Белене" и начало на VII блок в Козлодуй обяви вчера премиерът Бойко Борисов.
Това става след разговора му с президента на Русия Владимир Путин в понеделник и 25 години след първата копка на втората атомна централа.
„Искат 5 г. затвор за Божидар Нанев"
Обвиняват го за 2 сделки, с които е внесъл скъп антигрипен препарат по време на свинския грип. Според прокуратурата с тях е ощетил бюджета с 2,5 млн. лв.

„КЛАСА"
„Борисов: Ако не намерим купувач за реактора, строим 7-и блок на "Козлодуй""
Ще изграждаме газова централа в Белене при доказана икономическа ефективност
България прекратява проекта "Белене" и започва процедура готовият първи реактор за нея да бъде монтиран на площадката на АЕЦ "Козлодуй".
„Брюксел глоби със 169 милиона евро 14 превозвача"
14 компании за превози, включително UPS и Kuehne & Nagel са били глобени със 169 милиона евро от антитръстовия регулатор на ЕС за споразумение за цените на доставките от Европа.

„ЗЕМЯ"
ГЕРБ отписа АЕЦ „Белене
На площадката ще се строи газова централа, реакторът отива в „Козлодуй"
ГЕРБ отписа АЕЦ „Белене", след като вчера премиерът Бойко Борисов обяви официалното решение на кабинета да спре окончателно строежа на централата.
И 4-годишните задължително на детска градина
От 2016 година и частните училища ще получат държавна субсидия
Нова структура на системата за училищно образование с две степени и задължителна детска градина за 4-годишните предвижда проектозаконът за предучилищното и училищното образование, приет на вчерашното заседание на МС.

 „ТЕЛЕГРАФ"
Три банди трепят старци за жълти стотинки
Три организирани банди убиват старци в цяла Северна България за дребни суми, дори за една метална пружина. От началото на годината до сега на
територията на страната 13 възрастни хора са били брутално ликвидирани от закоравелите рецидивисти.
Белене на газ, реакторът в Козлодуй
В Белене вместо ядрена ще се строи газова централа, а готовият реактор ще се прати в АЕЦ
„Козлодуй".

„РЕПУБЛИКА"
ПЕТРОЛЪТ СТАВА ЗЛАТЕН
ДИЗЕЛЪТ И БЕНЗИНЪТ МИНАВАТ 3 ЛВ.
Военният удар на Израел или САЩ и съюзниците им срещу иранските ядрени инсталации би довел до такова увеличение на цените на нефта, че стойността на черното злато ще достигне най-високата си цена през цялата човешка история. Вашингтон ще се опита да спре целия износ на нефт на Техеран и американският сенат се готви да гласува санкции за всички банки, които обработват сделки за ирански петрол'.