Филм на Спилбърг и нова българска лента от днес в Кино Икар

Две много качествени заглавия влизат в афиша на Кино Клуб Икар - Добрич. Ценителите на седмото изкуство ще се насладят на новия български филм "Аве" и "Боен кон", режисиран и продуциран от великия Стивън Спилбърг.

Филм на Спилбърг и нова българска лента от днес в Кино Икар

Прожекциите на "Аве" от днес (петък) до 5 април са 3 на ден - от 14.00, 18.00 и 22.00 часа.


 

Филмът с участието на Ованес Торосян и Анжела Недялкова разказва за случайното пътуване на героите им заедно на автостоп от София към Русе - Камен среща 17-годишната Аве, която е избягала от дома. При всяко ново прекачване по пътя Аве измисля нови истории за двамата, които разказва на спътниците им и с тях предизвиква все по-големи неприятности на Камен. Въвлечен без да иска в това приключение, Камен започва да се влюбва в неуловимата Аве.

 

"Боен кон" в период 30 март - 5 април може да гледате в Кино Клуб Икар - Добрич от 15.30 и 19.30 часа.

 

Филмът разказва историята на младия Албърт (Джеръми Ървайн) и неговия кон Джоуи. Силната връзка помежду им е прекъсната, когато Джоуи е продаден на кавалерията и е изпратен в окопите на Първата световна война. Въпреки че е прекалено млад, Албърт се отправя за Франция, за да спаси приятеля си. Написан от създателя на класиката „Наистина Любов” Ричард Къртис, филмът "Боен кон" е адаптация по едноименната пиеса и книга от 1982 г.

 

Режисьор и продуцент на "Боен кон" е едно от най-големите имена в историята на киното - титанът Стивън Спилбърг. Той е режисирал класики като "Челюсти", "Индиана Джоунс", "Извънземното", "Списъкът на Шиндлер", "Джурасик парк", "Спасяването на редник Райън" и много други.

 

"Боен кон" бе сред номинираните за Оскар за най-добър филм за изминалата година.