ОПУ-Добрич в готовност за зимни условия

С 900 000 лева ще разполага Областно пътно управление – Добрич за зимно поддържане на пътищата. Сумата е била същата и за предходната зима. Изтичащият на 9 декември договор с „Пътно строителство“ за снегопочистване в обхвата на Районните служби Добрич, Балчик и Генерал Тошево е удължен до изчерпване на предвидените средства, обяви на пресконференция днес Иван Светославов – директор на ОПУ – Добрич. Предстои подписването на нов 4-годишен договор за снегопочистване, като офертите на двете фирми кандидати ще се гледат наново на ниво комисия. 600 тона сол вече са осигурени в ОПУ-Добрич. Очаква се доставката на още 1 000.

ОПУ-Добрич ще разполага със собствен сайт, на който ежедневно ще се актуализира информацията за състоянието на пътната мрежа и критичните места по нея. От 20 октомври в ОПУ – Добрич са въведени денонощни дежурства. Граждани и Пътна полиция могат да подават сигнали за усложнена пътна обстановка по всяко време.

Пътна полиция – Добрич има готовност да започне контрол на тежкотоварните автомобили за състоянието на гумите и наличието на вериги за сняг, съобщи началникът на „Пътна полиция“ – Добрич главен инспектор Жулиян Минев. Уточнени са местата за изчакване на камионите при усложнена зимна обстановка – граничните пунктове Кардам и Дуранкулак, 5-ти км. по пътя за Варна, КПП преди с. Бранище, до с. Топола. Всички районни управления на Пътна полиция разполагат с поне един високопроходим автомобил.

На снимката от ляво на дясно: гл. инсп. Жулиян Минев – началник на „Пътна полиция“ – Добрич към ОД на МВР, Гергана Петрова – началник отдел „Поддържане“ към ОПУ – Добрич и инж. Иван Светославов – директор на ОПУ – Добрич