Международният колеж - на трето място в страната в обучението по туризъм

Според рейтингите на Министерството на образованието, Висше училище Международен колеж (ВУМК) е на трето място по туризъм в страната и на второ място по развитие на научна дейност

Международният колеж - на трето място в страната в обучението по туризъм

След като Министерството на образованието, младежта и науката обяви рейтинга на българските висши училища 2012, става ясно, че  ВУМК се нарежда в топ 10 на висшите училища в страната. Класацията е подготвена така, че дава възможност да се задават разнообразни критерии за класификацията по професионалните направления, в които работят висшите училища.


 

ВУМК се намира на висока позиция по качество на обучението по направление „Туризъм” - 3-то. В рейтингите от миналата година, ВУМК бе на четвърто, а тази година се изкачи с едно място нагоре.

 

В подкласацията за качество на научната дейност и привлечени средства за извършване на такава, Висше училище Международен колеж е на второ място, а на първо е Американския университет в Благоевград.

 

В класацията по професионално направление „Икономика”, ВУМК е на осма позиция, а в направление „Администрация и управление” – 9-то място.

 

ВУМК участва и в множество международни рейтинги и класации. Едно от последните постижения на висшето училище в Добрич е, че магистърската програма МВА (Магистър по бизнес администрация), която се предлага във Варна и София , съвместно с Cardiff Metropolitan University е в топ 200 от над 4000 магистратури в света, според Бест-мастърс (www.best-masters.com).