Усилени довършителни работи в новата автогара на Добрич

Тя се помещава в напълно обновената административна част на старата сграда

Усилени довършителни работи в новата автогара на Добрич

Предстои официално откриване на новата автогара, съобщи управителят на „Пътнически превози” Валентин Василев. В момента се оформят прилежащите площи, изгражда се площадка откъм западния вход на сградата. Предстои озеленяване и засаждане на цветя в предназначените за това площи, каза още Василев.


 

avtogara_dobrich_3_600


В реконструираната част има няколко билетни каси. Обособена е уютна, светла, климатизирана чакалня с капацитет от 40 седящи места. Автогарата е изградена по всички стандартни изисквания, според предназначението си: има медицински кабинет и стая за майки с деца, помещение за почивка на шофьорите и офиси за администрацията.

 

avtogara_dobrich_kasa_600


Още  не е ясно какво ще се случи със старата неефективна сграда, но тя няма да се събаря, категоричен е Василев. Остават вариантите за продажба или отдаване под наем. Не е мислено и за евентуална промяна на предназначението й, признава управителят на „Пътнически превози”. Едно е ясно: зданието има потенциал, но са необходими средства.

 

avtogara_dobrich_2_600


Фирмата разполага с над 70 малки и големи автобуси, като се стреми всяка година да обновява автопарка си. Очаква се това да се случи и през настоящата година.

 

avtogara_dobrich_otstrani_600