Географията е най-желаният избор за матура; Мафията с приходи като на НЕК

Водещите заглавия в ежедневниците тази сутрин

Географията е най-желаният избор за матура; Мафията с приходи като на НЕК
В.„ТЕЛЕГРАФ"
Екоактивистка осинови 114 помияра
Екозащитници nog строй осиновяват агресивни кучета, за да ги спасят от умъртвяване. Има случаи на хора, които се водят стопани на над 100 четириноги, като рекордьор е столичанка, която се „грижи" за 114 песа.
Агенти на Деа нищят наркотрафика
Специални агенти на щатската служба за борба с наркотрафика (ДЕА) нищят в момента сделки с кокаин и хероин у нас рамо до рамо с българските си колеги.
Това обяви вчера шефката на спецслужбата Мишел Лионхарт след церемонията по откриване на офиса на ДЕА у нас. „От дълго време чакаме този ден.

В. „ДУМА"
Германският бизнес бяга от България
Корупция, калпава администрация и липса на прозрачност при обществените поръчки гонят инвеститорите
Над една трета от немските фирми не биха инвестирали в България отново, съобщи на специална пресконференция управителят на Българогерманската индустриална камара Митко Василев вчера. Той представи резултатите от анкета, проведена между членовете на камарата, която се прави всяка година.
3,5 млрд. лв. годишен оборот върти мафията

Сексуалните услуги най-доходни, носят
1,26 млрд. лв. на българските криминални мрежи
Близо 3,5 млрд. лв. годишен оборот, който е 4,7% от БВП на страната, генерират сивата, криминалната и дванадесетте най-значими организирани престъпни дейности в легалната икономика у нас. Констатацията е в доклада на Центъра за изследване на демокрацията "Оценка на заплахите от тежката и организираната престъпност в периода 2010-2011 г.", представен вчера в НС.

В. „ЗЕМЯ"
BG мафията „върти" 3,5 млрд. лева
3,5 млрд. лева върти годишно мафията у нас, което представлява 4,7% от БВП, обявиха от Центъра за изследване на демокрацията вчера. Най-голям приход на българските бандити носи пазарът на сексуслугите, който възлиза на близо 1,26 млрд.
Географията е най-желаният избор за матура
Най-предпочитаният предмет по избор за втора матура и тази година е географията. На задължителния зрелостен изпит по български език и литература на 21 май ще се явят 65 012 завършващи училище. От просветното министерство целят отговорите на тестовете да са базирани на основните знания по предмета. Променено е съотношението на броя точки, които носят различните компоненти - тестовата част ще носи 70 точки вместо 65, а текстът - 30, а не 35 точки.

В. „ТРУД"
Мафията с приходи като на НЕК
Проститутките ни навъртат оборот колкото едно енерго
3,5 млрд. лв. е годишният оборот на организираната престъпност у нас. Приходите на мафията се равняват на 4,7% от БВП за страната и са почти колкото на Националната електрическа компания.
Никой не ще имоти на бандити
С евтини коли, луксозни имоти, накити, производствени машини и дори стари самолети може да се сдобие всеки, който' реши да участва в търговете за продажби на Националната агенция за приходите (НАП). Въпреки изгодните цени обаче купувачи се намират трудно, защото повечето от предложенията не са атрактивни.

В. „СТАНДАРТ"
Отнемат имоти и след глоба
Ровят за незаконни доходи 15 г. назад
Имането на мафията ще попада под ударите на закона не само при тежки престъпления. Къщи и коли ще се конфискуват и след глоба. Става въпрос за административни нарушения, довели до облага за над 150 000 лв. Това обяви пред "Стандарт" шефът на вътрешната комисия в парламента Анастас Анастасов.
100-метров паметник на Апостола
Величествена статуя на Апостола на свободата ще бъде вдигната край Свиленград. 100-метровият паметник ще е част от мемориален комплекс край магистралния път Е-80, който свързва Азия с Европа. Огромният монумент, който ще е най-големият у нас, е по проект на сдружение "Аз обичам България".

В. „СЕГА"
„Кабинетът излъга, че замразява заплатите в МВР"
Силовото министерство вдига минималните и максималните възнаграждения от 1 май, но само за "чантаджиите"
Седмица след като правителството съобщи, че заплатите в МВР се замразяват на миналогодишното ниво, истината се оказа различна. И минималните, и максималните възнаграждения в силовото министерство се вдигат от 1 май. Увеличението обаче ще важи само за хората на трудови договори, включително заместниците на Цветан Цветанов, и не засяга огромната част от униформените.

В. „МОНИТОР"
Мафията с бюджет от 3,5 милиарда лева
Точенето на карти и престъпленията в нета са новите заплахи
Най-голяма печалба за бандитите носят проститутките зад граница
Българската организирана престъпност изкарва средно 3,5 милиарда лева годишно. Това съобщиха вчера експерти от Центъра за изследване на демокрацията, които представиха последния си доклад за тенденциите в развитието на тежката престъпност у нас.

В. „КЛАСА"
35% от германските фирми не биха инвестирали отново у нас
Бизнес климатът в България застудява, твърдят техни представители
Тридесет и пет на сто от германските компании не биха инвестирали отново у нас, показва традиционното проучване на Германо-българската търговско-индустриална камара, оповестено вчера.
С помощта на ЕС ще доставяме втечнен газ през Грузия
Проектът ще струва милиарди, смята бившият министър Трайчо Трайков
България ще търси съдействие от ЕС за диверсификация на доставките на природен газ от Азербайджан през Грузия. Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на официалното си посещение в Тбилиси.


В. „24 ЧАСА"
Оборотът на мафията е 3,5 млрд. лв.
Най-голям е делът на нашите проститутки в чужбина
Според доклад на Центъра за изследване на демокрацията
Трябва ли ни високо IQ, за да четем QR
Какво представлява онзи грозен квадрат върху рекламите
След баркода ново пет -двумерен, чете се със смартфон
Нов, квадратен "баркод" плъзна от Изтока, завладя рекламните брошури и плакатите в Европа и
Америка.


В. „19 МИНУТИ"
БСП: ЩЕ ИМА ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ ЗАРАДИ БЕЛЕНЕ!
Категорично е намерението на БСП да иска вот на недоверие, заяви председателят на партията Сергей Станишев. Социалистите са непреклонни в позицията си, че отказът на правителството от изграждането на АЕЦ Белене трябва да бъде основен акцент в предстоящия вот.
Фирми около Нона Караджова засмукаха 3 000 000 лв. за нищо и половина
1,6 млн. за консултант за софтуер, милионче за автор на водна стратегия, която не работи и село бисер потъна с 9 жертви


В. „НОВИНАР"
Почистваме столицата с 25 00 чувала и метли
25 000 чувала и метли е осигурила Столичната община за пролетното почистване на града. Инициативата започна този понеделник и ще продължи до 27 април.
Зараза от бяс грози силистренско село
Глутница лисици се засели в пусти къщи и тормози жителите на Поляна
Хората от силистренското село Поляна живеят под постоянна заплаха от зараза с бяс.


В. „РЕПУБЛИКА"
БГ МАФИЯТА ВЪРТИ 3.5 МИЛИАРДА ЛВ.
Приходите на кри ми структури се връщат на нивата отпреди кризата
Половината оборот на организираната престъпност е от проституция
ГЕРМАНСКИ ФИРМИ БЯГАТ ОТ БЪЛГАРИЯ
Заради корупцията и неефективната администрация
35% от компаниите не биха инвестирали отново в страната ни