Ден на отворени врати в Окръжен съд утре

Окръжен съд – Добрич обявява на 5-ти април Ден на отворени врати по повод Деня на Българската конституция – 16 април.

Ден на отворени врати в Окръжен съд утре

Съдът ще посреща посетител, желаещи да се запознаят с неговата работа в периода 10-16 ч. Гражданите могат да разгледат съдебните деловодства, съдебните зали, Информационния офис и Обучителната зала, с които разполага Окръжен съд – Добрич. Те могат да проучат организацията на работа по наказателни, граждански и търговски дела.


 

В 14 часа посетителите могат да присъстват на тържеството за обявяване на резултатите от проведения от Окръжен съд – Добрич, конкурс за есе, посветено на Българската конституция. В четвърта съдебна зала са поканени 11 автори, представили работите си в срока на конкурса 01.02.-15.03.2012 г. Всички те ще получат Конституцията на Република България. Ще бъдат връчени първа, втора, трета и една поощрителна награда.

 

Авторите на есетата са ученици от Добрич и областта. Те са разсъждавали по пет от предложените им шест мисли: „Законът управлява хората, а разумът – закона” на Томас Фулър, „ Законът е израз на общата воля” на Монтескьо, „Народът е силен там, където се зачитат законите” - латинска народна мъдрост, „Уважавам закона, защото….”, „Където уважават закона, цари справедливостта”.

 

Творбите им бяха оценени от комисия в състав – Златка Маринова – преподавател по история в ЕГ „Гео Милев”, Снежана Денчева – преподавател по български език и литература в ПМГ „Иван Вазов” и съдия Георги Павлов от Окръжен съд - Добрич.