Още един младеж от Добрич влиза в затвора за държане на дрога

Наказание 2 години лишаване от свобода при първоначален строг затворнически режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип ще изтърпи 27-годишният Генади Ив. Ганчев от Добрич, след като Окръжен съд – Добрич одобри сключеното между него и Окръжна прокуратура споразумение за решаване на делото в досъдебното производство.

Още един младеж от Добрич влиза в затвора за държане на дрога

Генади Ганчев бе признат за виновен в това, че в периода 15 – 17.09.2011 г. в гр. Добрич при условията на опасен рецидив в съучастие като съизвършител с друг 27-годишен добричлия, без надлежно разрешително е придобил от неустановено при разследването лице и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества. В едното найлоново пликче се съдържало 19,409 гр. хероин на стойност 970,45 лв. В 30 броя хартиени пакетчета са били разпределени общо 2,061 гр. хероин на стойност 103,01 лв. Друго найлоново пликче съдържало 0,293 гр. хероин на стойност 14,65 лв. Общата стойност на тези наркотични вещества е 1088,11 лв.

Генади Ганчев има средно образование, не е семеен, осъждан е.

Пред Окръжен съд – Добрич той заяви, че признава вината си, доброволно е подписал споразумението с прокуратурата и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

Окръжен съд – Добрич прецени, че споразумението не противоречи на закона и морала и го одобри.