Преглед на печата

Водещите заглавия в националната преса за днес, шести април:

Преглед на печата

ТЕЛЕГРАФ

ТИГРОВ КОМАР НОСИ ТРЕСКА


Опасни тигрови комари се появиха край морето. Те са долетели от Гърция, където миналата година имаше множество случаи на заразени хора.

ПЛЕВНЕЛИЕВ: ПИЛЕЕМ ТОК КАТО ШАМПИОНИ

Страната ни е европейски шампион по пилеене на ток - с много енергия произвеждаме малко.

ПОЛИТИКА


ПОСЛЕДЕН ШАНС ЗА СИРИЯ
Повече от 9000 са загубили живота си през последната година. Гражданската война ще потопи в кръв и Ливан.

Спасяват малките болници от закриване

Малките общински болници по места няма да бъдат закривани. Ако общинските съвети имат конкретни предложения, като например да ги преструктурират в хосписи или в болници за долекуване, всеки случаи ще се разглежда и решава индивидуално, съобщи министърът на здравеопазването Десислава Атанасова в Хасково във вторник. Това бе първото й посещение извън столицата, откакто пое поста преди две седмици.

 

ДУМА


Закон оставя малките селища без транспорт
Зад поредните лобистки текстове най-вероятно стоят големи превозвачи, смята Румен Такоров

Законопроектът за изменение на Закона за автомобилните превози е поредната недомислица на управляващите. Той ще остави малките населени места без транспорт. Това заяви депутатът от Коалиция за България и зам.-председател на транспортната комисия в парламента Румен Такоров.

ШЕФКА НА АГЕНЦИЯ ВЗЕЛА 17 000 ЛВ. БОНУС

Над 17 000 лева по “извънтрудови правоотношения” е получила изпълнителната директорка на Агенцията за малките и средни предприятия Марияна Велкова за миналата година. Това показва справка по Закона за достъп на информацията, получена от лидера на СДС Мартин Димитров.

СТАНДАРТ


Клошар богаташ за 5 мин
Дъжд от пачки след банков обир
Клошар сбъдна мечтата си и стана богаташ, но само за 5 минути. Бездомникът обра парсата от банков обир в Студентски град. Но бе задържан от полицаите и върна парите. Екшънът се разигра посред бял ден вчера.

Замразяват пак цените на бензина
Цените на бензина и дизела отиват във фризера. Идеята да се спре поскъпването на горивата чрез мораториум ще обсъждат премиерът Бойко Борисов и генералният директор на "Лукойл България" Валентин Златев на среща след няколко дни.

 

24 ЧАСА


Седмица преди обира в Студентски град люлинската банда пусната под гаранция

Прочутата люлинска банда грабители, арестувана в акция "Защитените" миналата година, е сред заподозрените за обира на ОББ в Студентски град.

Земя

199 000 кучета „пoд прикритие"

Столичната община не се е справила с помиярите, но се оказа, че и домашните любимци създават проблеми. От 200 000 кучета в София само 1000 са регистрирани, призна вчера председателят на екокомисията в общината Лорита Радева.

ТРУД

 

Рекорд! Болниците с 378 млн. лева дългове

Болниците заковаха нов рекорд по борчове - към 29 февруари т. г. общите им задължения са малко над 378 млн. лв., показва справка на здравното министерство, изготвена за “Труд”.

 

ПРЕСА

 

Приспиват кучетата без стопанин
Да се промени Законът за защита на животните така, че бездомните кучета да се приспиват при опростена процедура - без участието на неправителствени организации.