Добруджа се прицели в отстраняване на Черноморец

Намиращият се в добра форма отбор на Добруджа приема след три поредни победи третия в А група Черноморец (Бургас) в 1/8-финален мач за Купата на България. Двубоят започва в 13.00 часа на стадион „Дружба“. Спорът ще се реши в една среща в Добрич.

Излизаме да бием, в отбора мислим само за победа, заяви за www.dobrichonline.com старши треньорът на Добруджа Диян Божилов. Имаме своите шансове, надявам се да играем и пред пълен стадион, допълни наставникът на жълто-зелените.


Божилов коментира и последния мач на Черноморец, в който акулите загубиха от Локомотив в Пловдив с 0:2. Не бива да се надяваме, че загубата се дължи на излизане от форма на съперника, Черноморец игра много добре през целия мач, дори и с човек по-малко през второто полувреме показа силно представяне, сподели впечатленията си старши треньорът на Добруджа.

Той няма да може да разчита на доскоро контузения Славомир Илиев, който вече тренира с отбора, но все още не е готов да влезе в игра и на наказания Валери Михайлов, чийто гол преди дни донесе победата на Добруджа срещу Черноморец (Балчик). Всички останали футболисти на добричлии са на линия за съботния мач.

Проблеми има и в лагера на съперника. Двама основни футболисти на Краси Балъков са лишени от състезателни права за една среща – аржентинецът Адриан Фернандес и тунизиецът Енис Хайри, който въпреки че е защитник с 4 гола е най-резултатният футболист на бургазлии тази есен. В тази класация той е следван от другия наказан с 3 гола.

Отсъствието им може да повлия на и без друго яловото нападение на тима. За 15 мача в А група черноморци са отбелязали едва 12 гола, с което се нареждат по този показател наравно с тимовете от зоната на изпадащите.

Впечатлява обаче защитата на бургазлии, която има допуснати едва 7 гола и логично е най-добрата в елита и е в основата на класирането на тима – трето място в А група на полусезона. Два от головете във вратата на акулите отбеляза в понеделник Локомотив при победата на смърфовете с 2:0. Загубата в Пловдив е първа за есента за Черноморец след 7 победи и 7 равенства за първенсто и един успех за купата срещу Вихрен в Сандански.

Добруджа пък до тук се справи в този турнир с Пирин в Гоце Делчев – 1:3 и с лидера в Западната Б група Ботев (Враца) – 1:0 в Добрич.