Хисарец подкара колата на 2 литра концентрат

С над 5 промила алкохол в кръвта бе хванат 34-годишен хисарец по време на нощна "разходка" с колата. Това означава, че той е изпил около 1,5-2 литра твърд алкохол.

Хисарец подкара колата на 2 литра концентрат
Мъртвопиян шофьор с повече от 5 промила алкохол в кръвта заловиха полицаи в Хисаря,съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Половин час след полунощ на улица в града е бил спрян лек автомобил „Ауди” с водач П.Б. (34 г.), като дрегерът е отчел цели 5,13 промила алкохол в кръвта на мъжа.

Такова съдържание на алкохол в кръвта означава, чепреди да се седне зад волана, мъжът е изпил около 1.5 - 2 литра концентрат,коментира пред Фокус инспектор Радослав Начев, началник на пловдивския сектор “Пътна полиция”.

По думите му - преди четири-пет години е имало друг подобен случай в Пловдивско, при който първоначално с дрегер са установени около 6 промила алкохол в кръвта на шофьор, но по-късно е станало ясно, че съдържанието е било по-малко и тогава най-вероятно са отчетени неточни показания. Начев допълни, че по време на работата си като полицейски инспектор е установявал концентрация на алкохол най-много от 4.19 промила.

Обикновено при 3 промила човек е доста пиян, а за 1,2 се отнема шофьорската книжка.