18 години за Боевски?

Водещите заглавия на централната преса в понеделник

18 години за Боевски?

Олимпийският шампион Гълъбин Боевски ще бъде осъден на 18 години затвор за трафик на 9 килограма кокаин, разкриха пред в. "Всеки ден" източници от Външно министерство.
Кошмарната новина за предстоящата присъда на Боевски е била съобщена неофициално на посланика на България в Бразилия от съда в Сао Паулу. До няколко дни съдийката по делото срещу Гълъбин Боевски - Мария дел Праду, ще прочете официално наказанието на олимпийския ни шампион.
Боевски има право да обжалва присъдата на по-горна инстанция, но докато съдебния процес се точи, той няма да напуска затвора.


 "МОНИТОР"
„2000 яхат крадени коли, без да знаят"
Возилата са на добросъвестни купувачи, но ще бъдат отнети
Предполага се, че част от обявените за издирване коли са продадени по автоборсите.
„Плевнелиев на четири очи с Обама"
Сред първите официални срещи на Плевнелиев бе тази с Хилъри Клинтън. При визитата й в София наскоро двамата обсъдиха US визите и енергийните проекти.

„ТРУД"
Конфискацията отложена заради "екскурзия"
Парламентарна "екскурзия" отложи с две седмици приемането на най-важния законопроект на ГЕРБ - за конфискация на имущество, придобито по престъпен начин.
„Умният билет - с половин мозък"
Хартиените билетчета в София ще изчезнат и ще бъдат заменени с нови електронни карти за таксуване. Те ще бъдат въведени до края на годината и ще струват на столичани 7 млн. евро. Инвестицията в "умните" билети ще е чрез заем от Европейската банка за възстановяване и развитие. Общината чака до дни банката да одобри книжата, за да бъде обявен конкурс за избор на доставчик.

"СТАНДАРТ"
„Апокалипсисът идва по нета"
Технологиите без Бог са опасни, каза папата. Апокалипсисът ще дойде по нета или през смартфона. "Технологичният прогрес, който пренебрегва вярата в Господ и моралните ценности, е заплаха за света."
„Бойкот на агнешкото"
Бойкот на агнешкото заради високата цена, зове група във Фейсбук. Мръвката удари 19 лева в магазините дни преди Великден. Яйцата обаче поевтиняха с още 2 ст. и вече се продават за 0,27 лв. на едро. Въпреки това българите прескачат до Пирот, за да напазаруват евтино от пазара.

в."Капитал, Daily"
„Откриване на топлата вода"
На третата година от мандата си (и на седмата, откакто ГЕРБ управлява София) кметът Йорданка Фандъкова формулира четирите големи проблема на града - бездомните кучета, липсата на места в детските градини, дупките по пътищата и малкият интерес към програмата за енергийна ефективност на жилищата.
„Транзитните такси няма да компенсират цената на нефта"

"ТЕЛЕГРАФ"

„НАГЛИТЕ СПИПАНИ ПО ПАРФЮМА"
Бандата за отвличания Наглите била спипана по миризмата, научи „Телеграф" от разследващи. Чувалът, който похитителите надявали върху главите на жертвите, ухаел на парфюма, с който се пръскал един от осъдените на 18 години затвор - Ивайло Евтимов-Йожко.
„По-висок данък, ако живееш до метрото"
Ново данъчно презоннране предстои в София. Един от критериите, които ще се вземат предвид при определяне на налозите на столичани, ще са направените в квартала им инвестиции за изграждане на метро, улична мрежа, инфраструктура.

"24 ЧАСА"
„„Белене" беше голяма въпросителна за нас"
Ядрената технология е доказана, но ние все пак проучваме и за шистов газ, казва британският посланик. И в Англия щяха да ми откраднат джипиеса. признава той в първото си интервю за „24 часа"
„Визитите - от Малдивите до Антарктида и Австралия"
Най-скъпата визита за двата мандата на Георги Първанов е до САЩ. Тя е по покана на тогавашния президент Джордж Буш и без пътните за самолета струва 19 904 лв.. сочи справката от администрацията на президента.


"КЛАСА"
„Държавните фирми са натрупали дългове за 7,2 млрд. лв."
Държавните фирми са натрупали 7,2 млрд. лв. дългове, които застрашават сигурността на българската икономика. Това изчисли икономистът от институт "Отворено общество" Георги Ангелов на дискусия "Състояние на икономиката 2012".
„Цецка Цачева откри барелеф на Левски в посолството ни в Токио"
С откриване на барелеф на Васил Левски в българското посолство в Токио и със среща с български студенти и с японски българисти започна официалното посещение на председателя на Народното събрание Цецка Цачева в Япония.